SEZAMOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ

Sesamum indicum

Použití:
o masáže
o aromaterapie
o tělová kosmetika

Sezamový olej: Velmi bohatý na mastné kyseliny.
Je to dobrá péče pro poškozené vlasy.
Může být také
• přírodním opalovacím krémem, protože absorbuje ultrafialové záření.
Vyživuje, zahřívá a uvolňuje. V Ájurvédě je to nejčastěji používaný olej.
• Jako olej
na masáže
• k ošetření popálené pokožky,
• plísňového onemocnění pokožky nohou a
• k výživě pokožky hlavy a prevenci lupů.